Într-un efort de a proteja și păstra bogăția culturală și istorică a regiunii Dobrogea, suntem încântați să anunțăm lansarea unui proiect inovator dedicat promovării și conservării patrimoniului cultural. Proiectul, numit Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I are ca scop principal aducerea în prim-plan a valorilor culturale unice și a tradițiilor milenare care definesc această regiune.

Cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, proiectul își propune să aducă o contribuție semnificativă în promovarea și conservarea patrimoniului cultural material din Dobrogea.

Activitățile proiectului presupun:

  • Promovarea către comunitățile locale, dar și către publicul larg a patrimoniului cultural local prin organizarea de trasee culturale
  • Organizarea a 4 trasee culturale
  • Cercetare și documentare privind obiectivele culturale situate la nivelul județului Constanța
  • Dezvoltarea unei hărți interactive ce va conține trasee culturale
  • Crearea unei platforme culturale digitale dedicată Dobrogei
  • Expoziție de fotografii realizate pe traseele culturale și culese din arhivele locale
  • Organizarea unui cadru de discuții și dezbateri privind promovarea patrimoniului cultural la nivelul județului Constanța

Suntem convinși că acest proiect inovator va aduce multiple beneficii pentru comunitatea noastră. Ne dorim să creăm o platformă durabilă pentru promovarea și conservarea patrimoniului cultural dobrogean, iar colaborarea cu diversele părți interesate va juca un rol esențial în atingerea acestui obiectiv.

Pentru mai multe informații despre proiectul nostru vă invităm să urmăriți site-ul drumuldunarii.ro și canale de social media ale Asociație Youth Vision for Society.

Dobrogea reprezintă una din regiunile cele mai bogate din perspectivă istorică și culturală. Aceasta ascunde numeroase vestigii culturale și arheologice, istorice și rezervații naturale.
Prin proiectul Drumul Dunării – Dobrorigini ne întoarcem pe tărâmurile unde Asociația Youth Vision for Society a luat ființă și urmărim valorificarea patrimoniului cultural, istoric și gastronomic al comunităților localizate pe traseul Dunării din județul Constanța.

____________________________________________________________________
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Categories:

Tags: