Sprijin terapeutic pentru voluntarii și traducătorii implicați în acțiunile de ajutorare a refugiaților ucrainieni

În aceste două săptămâni de când a fost pornit războiul din Ucraina voluntarii și traducătorii din România au ieșit în prima linie pentru a ajuta persoanele care ne-au trecut granița fugind din calea bombardamentelor. Efortul și resursele pe care aceștia le-au pus la dispoziția refugiaților sunt formidabile și într-un timp foarte scurt au reușit să identifice numeroase soluții de la donații pentru nevoi de bază, până la cazare, transport și chiar sprijin pentru locuri de muncă, ajutor medical sau ajutor pentru documente.

Deși voluntarii și traducătorii au pornit la drum determinați și plini de energie, situațiile întâlnite în această perioadă vin cu o încărcătură emoțională extrem de puternică și de foarte mare impact asupra stării de spirit a celor care încearcă să ajute. Voluntariatul în astfel de situații este dificil și de cele mai multe ori solicită din partea noastră un efort extraordinar. Urmărind situațiile de la granițele României am realizat că și voluntarii și traducătorii au nevoie de ajutor pentru a găsi momente de reculegere în care să poată să se descarce de emoțiile adunate în încercarea de a ajuta persoanele fugite din calea războiului.

Astfel asociațiile  Curaj Înainte și  Youth Vision for Society au decis crearea unui program de consiliere terapeutică gratuită dedicată voluntarilor și traducătorilor implicați în acțiunile de sprijin pentru refugiați.

În cadrul acestui program sunt parteneri mai mulți psihologi cu ajutorul cărora am realizat un calendar unde voluntarii și traducătorii vor putea alege zilele și orele la care pot participa la mici sesiuni de consiliere sau training pentru organizare.

Accesând acest calendar puteți alege zilele și orele la care să participați la sesiunile de consiliere terapeutică. Vă puteți înscrie completând formularul din secțiune.

Aceste traininguri sunt dedicate voluntarilor și traducătorilor care doresc să identifice soluții pentru organizarea activităților de voluntariat. Vă puteți înscrie completând formularul din secțiune.

În cadrul acestei secțiuni veți găsi resurse și informații care să vă sprijine în activitatea de voluntariat.